12 Ocak 2016 Salı

Singapur'dan bilim adamlarına 13.2 milyar dolarlık bütçe



Singapur devleti, araştırma ve geliştirme(AR-GE) için önümüzdeki dönem ayırdıkları bütçenin 13.2 milyar dolar olacağını duyurdu. Bu geçtiğimiz 5 yıllık döneme göre %18'lik bir artış anlamına geliyor.

Önümüzdeki 5 yıllık AR-GE planlamasının oldukça faydalı olacağının altını çizen Singapur başbakanı Lee Hsien Loong, yeni planlamının yapılacak olan araştırma çalışmaları için de sürekli bir desteğin teminatı olduğunu sözlerine ekledi. Lee Hsien Loong, aynı zamanda araştırma, yenilik ve girişim konseyi RIEC'in de başkanlık görevini üstleniyor.

Bütçenin en büyük kısmı(%21) sağlık ve biyomedikal bilimlere ayrılacak. Doğurganlık oranının düşmesiyle birlikte hızla yaşlanan nüfus, bu alandaki ihtiyaçları artırmış görünüyor. Aynı zamanda ayrılacak bu büyük bütçenin Singapur'un önemli değerlerinden olan bilim, teknoloji ve araştırma ajansı A*STAR'ın çalışmaları için de itici güç olması bekleniyor.

Çin ve Hindistan'ın son yıllardaki ekonomik gelişmelerine sessiz kalmak istemeyen Singapur, diğer önceliğini de gelişmiş teknoloji üretimi üzerinde belirlemiş. Devlet; havacılık ve uzay, elektronik, robotik, kimyasal, eczacılık ve denizcilik gibi alanlarda da önemli araştırmalar yapmak istiyor.

Singapur aynı zamanda uzun süredir devam eden, yabancı araştırmacıları cezbetme ve gurbetçi bilim adamlarını geri getirme politikalarını da sürdürecek.


0 yorum:

Yorum Gönder

Copyright © 2014 Bir Bilim Yılı | Designed With By Blogger Templates
Scroll To Top