23 Ocak 2016 Cumartesi

Fırlat. İniş yap. Tekrar et: Blue Origin, New Shepard'ı indirmeyi tekrar başardı (Video)



Geçtiğimiz günlerde haberini yaptığımız, Blue Origin'in New Shepard roketini tekrar fırlatma girişimi başarıyla sonuçlandı.

Blue Origin'in Kasım ayında yörünge-altı bölgeye gönderip sonrasında başarıyla karaya iniş yaptırdığı New Shepard roketi, 22 Ocak Cuma günü tekrar fırlatıldı ve şirket bu girişimi de başarıyla sonuçlandırdı. Böylece New Shepard, ikinci kez 100 km sınırını aştıktan sonra Yeryüzüne iniş yaparak yeni bir rekora da imza atmış oldu.

Fırlatma, önceki haberimizde de belirttiğimiz gibi oldukça sessiz bir şekilde gerçekleştirildi. Eğer Federal Havacılık Kurumu'nun yayımladığı uçuş yasakları da olmasaydı, Blue Origin'in böylesine bir girişime hazırlandığından haberimiz bile olmayacaktı. Zira şirket SpaceX'in aksine çalışmalarını oldukça gizli yürütüyor.

Neyse ki roket başarıyla iniş yaptı ve Blue Origin de resmi YouTube kanalı üzerinden bir video yayımladı. Şirketin "Fırlat, İniş yap, Tekrar Et." ismini verdiği video; roketin kalkış anıyla başlıyor, mürettebat kapsülünün ayrılışı ve iniş yapmasıyla devam ediyor, son olarak roketin de iniş yapmasıyla sonlanıyor.

Ayrıca Jeff Bezos, resmi internet sitesinden yaptığı açıklamada; bu sene hem BE-4 motorunun testlerine başlayacaklarını hem de New Shepard roketini tekrar tekrar fırlatmaya devam edeceklerini belirtti. Jeff Bezos'un açıklamalarının tamamına buradan ulaşabilirsiniz.



0 yorum:

Yorum Gönder

Copyright © 2014 Bir Bilim Yılı | Designed With By Blogger Templates
Scroll To Top