17 Ocak 2016 Pazar

SpaceX - Jason-3 uydusu yörüngeye yerleştirildi, iniş ise başarısız



Jason-3'ü yörüngeye yerleştirme görevi başarıyla tamamlanmış olsa da Falcon 9'un ikincil görevi olan uzaktan kontrollü yüzen gemiye iniş maalesef başarısızlıkla sonuçlandı.

SpaceX'in YouTube üzerinden yaptığı canlı yayından gelen ilk bilgilere göre roket, öncelikli görevi olan Jason-3'ü yörüngeye taşımada oldukça iyi iş çıkardı. Ancak maalesef, yüzen gemiye inişi başarısızlıkla sonuçlandı.

Roket hedeflenen bölgeye düşmüş olsa da olması gerekenden daha hızlı iniş yaptı ve bu sert iniş sonucu ayaklarından birisi kırıldı. SpaceX Webcast'ından aldığımız diğer bir bilgiye göre roketin iticisi de olması gerektiği gibi durmuyor.

Falcon 9'un kalkış anını aşağıdaki videodan izleyebilirsiniz. İlerleyen saatlerde inişle ilgili videoların da gelmesini bekliyoruz. Gelişmeler için takipte kalın.

Güncelleme, 22:49

Elon Musk resmi twitter adresinden iniş hızının uygun olduğunu ancak ayaklardan birisinin yerleşemediğini ve kırıldığını açıkladı. Kırılan ayak aynı zamanda roketin devrilmesine de sebep olmuş.

Güncelleme, 23.46

Elon Musk twitter adresinden devrilen Falcon 9'a ait bir de fotoğrafını yayınladı.

Güncelleme, 12.42

Elon Musk instagram adresinden düşüş anına ait bir de video yayınladı. Videoda Falcon 9'un başarılı bir inişe oldukça yaklaştığı ancak alana tam olarak oturamadığı görülüyor. Sonuç olarak roket devrilmiş ve patlamış.









0 yorum:

Yorum Gönder

Copyright © 2014 Bir Bilim Yılı | Designed With By Blogger Templates
Scroll To Top